Transportul rutier de marfă /mobilă


Transportul rutier de marfă / mobilăreprezinta unul dintre cele mai utilizate si accesibile mijloace prin care se realizeaza deplasarea în spațiu a mărfurilor cu ajutorul autovehiculelor specializate numite camioane.

Camioanele se bucura de o mobilitate deosebită, nefiind legate de instalații speciale fixe cum este cazul în transportul feroviar, maritim sau aerian. Ele nu sunt legate de o anumita ritmicitate si pot pătrunde în locuri unde alte mijloace de transport nu au posibilitatea. Pentru acest din urma considerent, camioanele constituie o componentă indispensabilă a transporturilor multimodale. Transporturile multimodale desemneaza activitatea de transport ce foloseste doua sau mai multe tipuri de transport.

Cu ajutorul camioanelor se pot organiza transporturi directe de la furnizor și până la beneficiarul mărfurilor din țară sau străinătate, evitându-se transbordările pe parcurs și consecințele acestora: manipulări costisitoare; pierderi cantitative și calitative; rătăciri de colete; sustrageri etc.

Un tip de marfa care poate fi transportata folosind transportul rutier este mobila. Atunci cand nu este vorba despre o cantitate impresionanta de mobila, cel mai facil mijloc de transport este acesta. Daca vorbim insa despre o cantitate considerabila, atunci poate parea mai avantajoasa folosirea transportului feroviar sau a celui naval.

De cele mai multe ori insa, persoanele fizice, dar si societatile comerciale folosesc, pentru a intra in posesia mobilei achizitionate, transportul de mobila. Sunt numeroase avantajele pe care acesta le ofera: comoditate (mobila este preluata din depozitul magazinului si descarcata in fata casei clientului), rapiditate (transportul poate fi realizat deindata ce clientul a achizitionat mobila, fara sa fie nevoie sa astepte o anumita ora, cum este in cazul celorlalte mijloace de transport, sau sa astepte ca mai multi clienti sa opteze pentru transportul mobilei in aceeasi zi si cu acelasi mijloc de transport), oferta variata (clientul poate alege nestingherit firma care sa-i transporte mobila), costuri de transport reduse, etc.

Etichete:,